recept: Rizses gyuvecs, Kifőzde
Rizses gyuvecs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg sertéscomb,
4 szelet füstölt szalonna,
1 közepes padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
8 közepes paradicsom,
4 szép, húsos zöldpaprika,
25 dkg rizs,
4 dl tejföl,
zsír, só, fűszerek




Egy kanálnyi zsíron a bevagdosott szalonnaszeletekből kakastaréjt sütünk.
A padlizsánt hámozatlanul, 0,5 cm vastagon felkarikázzuk, fél órára besózzuk.
A kockára vágott hagymát a szalonna zsírjának felén megfonnyasztjuk, rátesszük a kis (1 cm) kockákra vágott húst, és addig pirítjuk, míg levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, kevés őrölt borssal és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a levét elfőtte, vízzel vagy húslével felengedjük.
Ezalatt megmossuk a zöldségeket, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és mindkettőt karikára vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, konyharuhán óvatosan kinyomkodjuk és a paprikával együtt kb. 5 percig sütjük. Utána enyhén sózzuk, félretesszük. A rizst a maradék szalonnazsír felén megpároljuk, a fele rizst kizsírozott sütőtálba (legjobb a Remoska) rakjuk. A rizs tetejére simítjuk a zöldpaprika-padlizsán keveréket, arra rátesszük a paradicsom felét, levével együtt a pörköltet és rá a tejföl felét.
Betakarjuk a maradék rizzsel, ráterítjük a maradék paradicsomot, enyhén megsózzuk, és elkenjük a tetején a maradék tejfölt és a tetejére locsoljuk a maradék szalonnazsírt.
Forró sütőben 30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percre levesszük a tál fedelét.
Szerb recept, könnyű és finom nyári étel. A paprika lehet csípős is, ha a kosztosok bírják.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kakastaréj
 párolt rizs

Forrás: A Nők lapja receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2009.04.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 14 órája (2024-05-02 22:35:52 - 1.64)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez